Äntligen lite uppmärksamhet


Det är alltid lika kul när någon allmänt hållen musikbloggare uppmärksammar svensk country på ett positivt sätt:

Han har slagit igenom i årets talang med sin moderna country-rock och nu hoppas singer/ songwritern Rasmus Eriksson nå ut med sin musik till den stora massan.
– Ordet Country betyder ju, främst i Sverige, Gammal och tråkig musik som folk i hängseljeans spelar på banjos på en veranda i en gungstol men countryn har ju utvecklats till någonting så mycket mer modernt och många människor vet inte ens att det är country de lyssnar på. Ta bara Taylor Swift som exempel. Hon har många lyssnare i Sverige men inte många som vet att det är countrymusik.

Mera sånt!

Etiketter: ,

2 kommentarer to “Äntligen lite uppmärksamhet”

 1. Det känns som om något händer i det svenska countryklimatet. Och det känns som en positiv utveckling. Cowboy å Yeehaa-skämten byts så sakteliga mot ett ärligt intresse, inte bara hos redan frälsta.

  Ett roligt exempel dock på att vi inte kommit hela vägen än: Toby Keiths, Bullets in the gun från förra året. En har fattat, två har en bit kvar…

  http://www.barometern.se/noje_o_kultur/recensioner/skivor/toby-keith%282144536%29.gm

  http://nwt.se/noje/skivor/article786729.ece

  http://www.sonicmagazine.com/index.php?option=com_content&task=view&Itemid=85&id=3729

 2. Det som stod i Sonic är bland det bästa som har skrivits om country i svensk fackpress och jag refererade till den recensionen på ett tidigt stadium.

  De andra, tja vad ska man säga …

%d bloggare gillar detta: