Country Cooking: Pulled Pork


Pulled Pork

Pulled Pork tillagat i ugnen hemma i köket är det närmaste äkta amerikansk bbq du kan komma utan att kosta på dig svindyr utrustning som du bara kan använda ett par gånger om året. Resultatet blir ett härligt smakrikt och saftigt kött som gör sig bra ihop med typiska bbq-tillbehör, men nästan lika bra som tacofyllning.

Ingredienser
1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbequesås hickory (250 ml)
salt
nymalen svartpeppar

1. Sätt ugnen på 125°C. Krydda köttet runt om med 3 tsk salt och 3 krm peppar (ersätta med fördel med någon av Paul Prudhommes kryddblandningar). Lägg det i en stekgryta.

2. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört. Tänk inte ens tanken att prova efter mindre än fyra timmar.

3. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med stekskyn.

Etiketter:
%d bloggare gillar detta: