Tord Johnsen – sångare med attityd


Tord Johnsen drabbades av en fyrtioårskris och drog till Nashville för att göra en countryplatta. Ja, lite förenklat är det så. I yngre år var det hårdrock som gällde, både som musiker och låtskrivare. Men han växte upp i ett hem fullt av musik och föräldrar som gillade jazz och samtidigt uppfostrade honom att ha respekt för all välgjord musik.

Hade han gjort det enkelt för sig hade han utrustad med en cowboyhatt och en Gibson J200 tiggt till sig gratisspelningar på de etablerade svenska countryfestivalerna, och kanske rentav lyckats komma med i country-SM om något år. I stället tog han en handfull av sina bästa låtar, bokade tid med några av de allra bästa i Nashville, och ställde in sig på drygt en veckas stenhårt arbete.

”Start Again” är en video till en av låtarna på det hittills  namnlösa albumet. I mina öron låter han ungefär som Steve Earle för ungefär tjugo år sedan men med en lite mer välpolerad produktion. Oavsett det färdiga resultatet tycker jag att det är härligt med ytterligare en svensk countryartist som litar till sina egna kunskaper och har modet att gå sin egen väg.

%d bloggare gillar detta: