Notiser 2011-05-08


Visste du Alison Krauss har samlat ihop fler Grammy Awards än någon sångerska, oavsett genre. 26, för att vara exakt. Fler än Aretha Franklin, Loretta Lynn eller hennes egen hjältinna, Dolly Parton. Hon har sålt över 10 miljoner album, har fått åtta utmärkelser av CMA och ytterligare åtta från ACM.

Faith Hill, Brenda Lee, Loretta Lynn och Taylor Swift är bland de 70 kvinnliga artisterna i Rock and Roll Hall of Fames ”Women Who Rock: Vision, Passion, Power”, en utställning som öppnar den 13 maj i Cleveland. Föremålen som visas inkluderar ett telegram från Dusty Springfield till Brenda, Faiths versacekläder som hon bar under inspelningen av en specialshow för CBS år 2000, den rosa klänning som Loretta bar i videon till ”Portland Oregon” och Taylors handskrivna original till ”Change”.

I förra veckan gjorde Alabama gemensam sak med Brad Paisley på Grand Ole Opry, och nu planerar de för en välgörenhetskonsert för de som drabbades av den tornado som nyligen drog fram genom hemstaten. Törs man hoppas på en fullskalig comeback?

Satt och bläddrade håglöst i gamla notiser på Country Standard Times hemsida och hittade följande:

Om Erika Alsen inte vill ägna sig åt musik hoppas jag att hon hittar något som verkligen tycker om att göra. Jag hoppas dock på musik och tycker att hennes framtid ser mycket ljus ut. Trots den stimmiga bakgrunden gjorde hon ett bra jobb med Miranda Lamberts ”Love Your Memory”. Tårarna var inte långt borta …

2 kommentarer to “Notiser 2011-05-08”

 1. Kanske lite förmätet att göra reklam för sig själv, men det skulle vara intressant att höra vad John Doe tycker om mitt lilla Music Row-projekt. Inspelat i Nashville i mitten av april tillsammans med några muntra musikanter:

  Musiker förutom mig själv:
  Pat McGrath – Guitar, Mandolin (Randy Owen, Jim Lauderdale, Bucky Covington)
  Dow Tomlin – Bass (Sugaland, Brooks and Dunn, Nelson)
  Brian Pruitt – Drums (Bone Collector, Lee Brice, Sarah Buxton)
  Mike Durham – El. Guitar (Tim McGraw, Dwight Yoakam, Big and Rich)
  Dennis Wage – Piano/Keys, B3 (Faith Hill, T. Graham Brown, David Allen Coe)
  Steve Hinson – Steele Guitar (Dolly Parton, Alan Jackson, Kenny Chesney)
  Tammy Rogers – Fiddle, Mandolin (Reba McEntire, Allison Moorer, Eric Church)
  Tim Buppert – Background vocals (Rodney Atkins, Trisha Yearwood, Paul Brandt)

  Mvh / Tord Johnsen

 2. Det blir tummen upp för den här kommentaren!

%d bloggare gillar detta: