Good Lovelies ”Let The Rain Fall”


Good Lovelies

I sin biografi berättar Good Lovelies hur de livade upp den kanadensiska folkmusikscenen när de för första gången besteg en scen tillsammans 2006. Tror jag det, för lät de någonstans i närheten av hur de låter på sitt nu aktuella album så var det grundläggande musikaliska uttrycket Western Swing. Klassisk swing, med förtjusande trestämmiga harmonier, fyndiga texter, och imponerande instrumentala solon.
Fast egentligen trotsar deras musik alla försök att kategoriseras i den ena eller andra genren. De rör sig smidigt i det musikaliska gränsland mellan country, swing och folk som alltid har befolkats av kreativa artister och lika ofta gett stilpoliser huvudvärk. Att de på ett avspänt sätt byter instrument med varandra såväl som att de turas om vid solomikrofonen förändrar inte intrycket av att det är fråga om tre ytterst professionella damer, med 100%-ig koncentration i allt de gör.
Det gläder mig mycket att Good Lovelies inte har klivit rakt i den alternativa fällan och använt disharmonier och tafflig produktion som en ursäkt eller stilmarkering. Det går att göra kvalitetsmusik med små medel, vilket härmed är bevisat.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: