Linda Dahl


Linda Dahl

Hon hade lätt kunnat bli pösig av meriter från andra genrer, men det ligger inte för henne och maken Peter. I stället tar de ödmjukt till sig av det de kan från andra och kombinerar det med sina god allmänmusikaliska kunskaper.
Jag talar om Linda Dahl som står i startgroparna med sitt nya countryprojekt Barfly. Whisky & Dynamite är ett kärt minne, nu är det mainstreamcountry som gäller. Till början covers av amerikanska favoritartister, men på sikt ska det även bli eget material. Detta ska tolkas som att låtar som framförts av artister som Alan Jackson, Sara Evans, Zac Brown med flera kan förekomma. Alltså modern musik med tydliga rötter.
Idén föddes när hon hade varit konferencier på country-SM i flera år och fick frågan om hon inte kunde köra några låtar själv också.
Några telefonsamtal senare hade hon bildat ett band bestående av förutom henne och Peter själva Hessy Eriksson, Lena Norén och Andreas EA Olsson från Western Satellites och Andreas Johansson från Don Redmon Band. Något senare anslöt rutinerade steelguitaristen Thomas Johansson till bandet som räknar med att vara färdiga för att spela redan i sommar.
”Det är en fröjd för mig och Peter att få spela med dessa rutinerade countrymusiker som verkligen kan sin sak. Vi är så glada!!”, avslutar Linda ödmjukt och full av tillförsikt.

Etiketter: , ,
%d bloggare gillar detta: