Cotton Eye Joe Show värmer upp för Alan Jackson


Cotton Eye Joe Show

Det var nog en och annan som satte morgonkaffet i vrångstrupen när de läste nyheten:
”Cotton Eye Joe Show” med Annika Ljungberg öppnar för Alan Jackson i Eskilstuna den 10 augusti.

Nu är det klart med det första bandet, som framträder före Alan Jackson i Eskilstuna. Det blir inte helt obekanta ”Cotton Eye Joe Show” med Annika Ljungberg i spetsen. Annika som var frontfigur i Rednex under dess storhetstid uppträder tillsammans med Jens Sylsjö, som också har ett förflutet i Rednex, och Fredrik Jernberg. Tillsammans med band så kommer de att dra igång publiken på Vilsta i Eskilstuna den 10 augusti.

Huruvida de är en lämplig uppvärmare kan man diskutera tills den onde löser av en. Jag har ingen färdig åsikt, men konstaterar att beslutet kan inte vara någon annan än arrangörens och att de måste ta det på affärsmässiga grunder. En countrystjärna med världsrykte kommer på besök, och i brist på någon artist som både stil och kvalitetsmässigt matchar stjärnan tager man vad man haver. Eller på ren svenska: En grupp med scenvana och ryktbarhet som de tycker har något att tillföra.
Till de som är besvikna säger jag: Höj er kvalitetsmässigt och se till att få spelningar där ni märks för en större allmänhet. Jag vet från säkra källor att det är hyfsat lätt att få spela på tv-kanalernas morgonprogram och de är en väldigt bra plats att synas på. Om ambitionen är att synas och märkas utanför countrykretsar alltså…
En annan aspekt, och kanske viktigare, är att de som anser sig utgöra ”countrybranschen” i Sverige har varit alldeles för dåliga på att vårda de stjärnor de själva har skapat. I stället har de glatt gått vidare och letat efter nya stjärnor i amatörtävlingar.
Glöm inte heller bort att uppvärmare nummer två är superfina doun Joey + Rory!

Etiketter: , , ,
%d bloggare gillar detta: