Sunny Sweeney


Sunny Sweeney

Sunny Sweeney hör till det fåtal artister som har figurerat på svenska festivaler före sitt genombrott. Denna kraftfulla texastjej med sin säregna röst blev en av de största publikfavoriterna i Furuvik 2007. Att det blev musik för Sunny var dock inte självklart. Som ung drog hon till New York för att pröva lyckan som skådespelare, men övertalades av sina kollegor att ge musiken en chans i stället.
Tidigare samma år hade hon släppt sitt debutalbum, ”Heartbreakers Hall of Fame”, ett i det närmaste perfekt honky tonk-album. Tre singlar släpptes från det albumet, men ingen lyckades komma upp på synlig plats på listorna.

Listframgångar till trots blev hon en av de artister som hennes indiebolag Big Machine och Universal Music valde att signa till sitt gemensamma bolag Republic Nashville under 2009. Hennes första singel för bolaget, ”From A Table Away”, debuterade på plats #58 på Billboards countrylista för att slutligen nå #10 i mars 2011. Under tiden hade bolaget också släppt en EP med låtar från ett kommande album.

Sunny Sweeney av 2011 har flyttat sig åt mitten jämfört med 2007. Att påstå att ”hon har sålt sin själ”, ”blivit popcountry”, eller någon annan populär klyscha saknar relevans. Det är helt enkelt frågan om nödvändig marknadsanpassning av en artist som jag gärna hör mer av – på scen och i tillplattad form, oavsett stil.

Lyssna på Sunny Sweeney

One Comment to “Sunny Sweeney”

  1. Jag rekommenderade Sunny mycket tidigt… Hon är också en fan av Jamey Johnson!

%d bloggare gillar detta: