ACM Awards 2011


Carrie Underwood

Att Taylor Swift vann ”Entertainer of the Year” var föga överraskande. Med tanke på hur många och lojala fans hon har hade något annat varit en sensation eftersom kategorin avgörs genom en omröstning på ACM:s hemsida. Hon är den åtttonde kvinnliga och yngsta vinnaren någonsin i kategorin som de två senaste åren har vunnits av Carrie Underwood.

Miranda Lambert vann ”Female Vocalist of the Year”, men inte nog med det. Med ytterligare tre priser blev hon kvällens mest framgångsrika vinnare. Bland övriga vinnare som vi har koll på i Sverige kan nämnas Brad Paisley – ”Male Vocalist of the Year”; Sugarland – ”Vocal Duo of the Year”, samt Lady Antebellum – ”Vocal Group of the Year”.
Ingen av utnämningarna är någon högoddsare. Miranda Lambert är helt enkelt hetast bland de yngre soloartisterna just nu och har lyckats hitta fans som uppskattar lite äventyrliga tongångar utan att tappa de traditionsbundna; Brad Paisley är störst, bäst och vackrast av de manliga; Sugarland självskrivna när Brooks & Dunn gått i pension, och Lady Antebellum rider på en framgångsvåg med sin intelligenta och välgjorda countrypop.

Etiketter: , , ,
%d bloggare gillar detta: