Notiser 2011-04-02


Randy Travis

Glöm inte att vi får fina besök i augusti. Alan Jackson kommer till Eskilstuna den 10/8, Brad Paisley till Stockholm den 24/8 och Göteborg den 27/8, samt Dolly Parton till Stockholm den 27/8 och Göteborg den 28/8. Ser ut som en rejäl krock, men om det fungerar så borde det vara startskottet för en festival med musiken i främsta rummet.

Randy Travis firar tjugofemårsjubileum som artist och jag får en påminnelse om hur länge jag har varit intresserad av musik på allvar … Hans karriär uttryckt i siffror ser imponerande ut: Fem utmärkelser från CMA, tio från ACM, och inte mindre än sexton #1-singlar. Men viktigast är ändå att hans musik alltid har låtit och känts som country. Han firar på ett mycket fint sätt genom att göra en platta med duettversioner av flera gamla hits plus några nya låtar.

Låtskrivaren Harley Allen avled på torsdagen i en ålder av femtiofem år. Bland hans hits märks ”The Baby” med Blake Shelton, John Michael Montgomery’s ”The Little Girl,” Darryl Worley’s ”Awful, Beautiful Life” och ”Tough Little Boys” med Gary Allan.

Mel McDaniel har avlidit vid en ålder av sextioåtta år. Han var medlem av The Grand Ole Opry och är väl mest känd för ”Baby’s Got Her Blue Jeans On”. ”Louisiana Saturday Night” och ”Stand Up” hör också till hans hits.

Taylor Swifts tre album har sammanlagt sålt mer tjugo millioner exemplar. Imponerande av en tjej som nätt och jämnt fyllt tjugo och imponerande av en countryartist. Men hur många har gått till den rena poppubliken?

Etiketter: , , , ,
%d bloggare gillar detta: