Senaste tekniknytt


Ginza

Har inte direkt med country att göra, men eftersom jag hoppas och tror att en del av er köper musik på Ginza så:

GINZA SATSAR PÅ ATT BLI ÄNNU MER MILJÖVÄNLIGA.
Efter att ha miljöcertifierat sin katalog har nu postorder- och e-handelsföretaget Ginza AB tagit ett beslut att gå ännu längre i sin strävan för en bättre miljö. Företaget har därför köpt in en CD-robot som tillverkar alla skivor i papp. Pappen pressas till 2.1 mm tjocklek, vilket är samma tjocklek som en vanlig CD-skiva och den går därför att spela i vanliga CD-spelare. Ginza håller dessutom på att tillsammans med ett företag i Sydkorea (HH Digital Development Inc) ta fram en CD-spelare som gör att skivan kommer att hålla en ännu högre ljudkvalité än den vanliga traditionella CD-skivan. I steg två planeras tillverkning av en deluxeversion av CD-skivan gjord av återvunna PET-flaskor.

– Vi ser en stor efterfrågan i vår produkt redan, säger Ginzas VD Hasse Haraldsson. Vi har redan fått förfrågningar från flera major-skivbolag, som alla är mycket intresserade av produkten. Eftersom plast har ett dåligt rykte och som gjort att dagens miljömedvetna människor istället väljer att ladda ner musik för att spara på miljön, så kan denna produkt få stor betydelse för skivbranschens framtid.
– Vi kommer därför att minska vårt utbud av det övriga sortimentet för att kunna utveckla CD-tillverkningen i våra befintliga lokaler här i Fåglum, fortsätter Haraldsson. Detta är en väldigt viktig möjlighet för att fortsättningsvis kunna erbjuda vår personal arbete och hålla
landsbygden levande.

Ginzas investering i Skivtillverkningsroboten”Ginzeng ZB12” är i storleksordningen 120 miljoner kronor, en summa som Haraldsson räknar med att kunna fått tillbaks innan den 1/4 nästa år.

– Ja, vi är ensamma om denna produkt, och vi ser även en marknad i resten av världen och då vi äger patentet, så ligger världen öppen för oss.

Första produkten som tillverkas får symboliskt artikelnummer 1. Skivan trycks i endast 2011 exemplar och säljs till introduktionspriset 49 kr. Du hittar den på http://www.ginza.se/1

Fåglum 2011-04-01

Hasse Haraldsson, Vd

Etiketter: , ,

2 kommentarer to “Senaste tekniknytt”

  1. Haha! Bra försök…

  2. De som till äventyrs försökte beställa fick en överraskning.

%d bloggare gillar detta: