Glöm inte Kerstin Dahlberg


Även om det är det egna djurpensionatet ”Fyrfota Vänner” som varit Kerstins huvudsyssla i drygt tio år är countrymusiken i högsta grad närvarande i hennes liv. Det innebär åtskilliga spelningar dels med det egna bandet ”Country 4U” och dels med tjejgruppen ”Three Chicks” tillsammans med väninnorna Cina Samuelsson och Karin Risberg.
Kerstin är en veteran på den svenska countryscenen och de som har varit med ett tag minns henne från Lone Star Café i Stockholm och Göteborg. Hon hör även till inventarierna i den populära julcountryshowen i Avesta.
Första gången Kerstin lät höra talas om sig för en större allmänhet var i countrybandet ”Hillbilly Heroes” som senare ombildades till det countrydoftande dansbandet ”Canyons”. Tio år och fyra album blev det med den konstellationen innan Kerstin blev upptäckt av Bert Karlsson och fick göra soloplattan ”Morgon Här Är Ditt Liv”.
Därefter blev hon soloartist och medverkade i flera populära tv-program, bland annat Melodifestivalen 1983. Hon skaffade sig en trogen publik i Danmark som följde henne var hon visade sig: festivaler, chartrade färjor med mera.
När hon flyttade till Göteborg gjorde hon en avstickare till soulmusiken och var under många år med i bandet ”SoulBox” som var ett populärt inslag i Göteborgskalasen i nästan tio år.
Suget efter en mer målmedveten satsning på countrymusiken var hela tiden stort och sommaren 2009 återförenades hon med vännen Red Jenkins på Lidafestivalens stora scen, vilket i sin tur ledde till deltagande i 30 års-jubileet för julshowen i Avesta. Resten är som man säger historia.
En platta med det egna bandet väntar runt hörnet. Lyssning på MySpace rekommenderas.

Kerstin och Country 4U på MySpace

Etiketter: , , ,
%d bloggare gillar detta: