Country Rox – ett band med attityd


Country Rox

Country Rox är inte vilket band som helst. Det är ovanligt så till vida att det endast består av kvinnliga musiker, och rentav unikt genom att vara ett av få svenska band som är verksamma inom countrymusikens mittfåra.
Bandet bildades när Monica Silverstrand var aktuell för en turné till Kina och flera av de manliga musiker hon brukade anlita hade förhinder. ”Varför inte sätta ihop en rent tjejband bestående av professionella musiker”, tänkte hon. Och på den vägen är det. Att de skulle ta en klasseger och bli publikens val i country-SM 2010 var bara det första steget.

Monica har en bred musikalisk bakgrund, men har ett stort countryhjärta och har snabbt tagit till sig genrens uttryckssätt. Två soloplattor med stark popcountry som gjord för radio har hon gjort och Country Rox fortsätter i samma spår.

Förutom det rent musikaliska hoppas Country Rox att på ett positivt sätt visa att kvinnor kan. Eller på klarspråk: Uppmuntra yngre tjejer att gå sin egen väg och hjälpa till att bryta gubbväldet inom den svenska musikindustrin i allmänhet och inte minst det segment som utgörs av countrymusik. Det är inte könet som avgör vilket instrument eller genre du kan lyckas med, utan din egen vilja.

Om ni vill lyssna på Country Rox live får ni i stor utsträckning söka er till andra ställen än countryfestivalerna.. Om det kan man ha många åsikter. Å ena sidan är det kul att ett proffsigt band får chansen att möta en annan publik och verka som countryambassadörer, å andra sidan är det synd om festivalbesökarna som inte får höra dem.

%d bloggare gillar detta: