Notiser 2011-03-26


Grand Ole Opry

Ralph Mooney har avlidit. Han var en av de mest inflytelserika steelguitaristerna, och hade bland annat mycket stor betydelse för Bakersfield-soundet. Han skrev ”Crazy Arms”, en låt som blev en hit med så skilda artister som Ray Price och Jerry Lee Lewis.

Om det är glest mellan de bästa tjejerna på de svenska countryfestivalerna är det annorlunda på The Grand Ole Opry. Den här veckan medverkar Carrie Underwood, Pam Tillis, Lorrie Morgan och många fler.

Ronnie Dunns första soloalbum släpps den 7 juni. Första tv-framträdandet utan Kix Brooks blir på ACM Awards Show den 3 april.

Vissa artister samplar man bara inte. När Brad Paisley kom på att han ville använda några takter från ”Mountain Music” till sin senaste singel ”Old Alabama” medverkade f d supergruppen Alabama själva i studion.

Den alltid lika smarta affärskvinnan Dolly Parton kommer i samband med sin världsturné att släppa en uppföljare till ”Bakwoods Barbie”. Albumet som kommer att heta ”Better Day” blir det fjärde på hennes eget bolag.

%d bloggare gillar detta: