Emmylou Harris i Sverige


Jag hade fel, Emmylou Harris kommer faktiskt till Sverige också. Så här står det i ett pressmeddelande från Live Nation:

EMMYLOU HARRIS AND HER RED DIRT BOYS KOMMER TILL SVERIGE I VÅR!
EMMYLOU HARRIS and her Red Dirt Boys kommer till Sverige i vår för två konserter, den 24 maj på Cirkus i Stockholm och 25 maj Konserthuset i Göteborg. Biljetterna släpps den 16 mars.
Emmylou Harris tillhör en av USA:s viktigaste och mest betydande kvinnliga artister. Hon slog igenom som soloartist i countryvärlden i mitten av 70-talet. Hon har lyckats göra countryrocken populär även utanför country-kretsarna med album som ”Elite Hotel”, ”Luxury Liner” och ”Quarter Moon In A Ten Cent Town”. Hon har gått vidare från country till bluegrass och gospel och hela tiden fortsatt utforska nya musikaliska vägar. Hon har spelat in låtar med artister som Dolly Parton, Linda Ronstadt, Johnny Cash, Neil Young, Bob Dylan, Mark Knopfler, Steve Earle för att bara nämna några.

Emmylou har belönats med inte mindre än 12 Grammys och är det något hon är känd för, vid sidan av sin egna fantastiska sångröst, så är det samarbetet med några av rockens viktigaste namn: Gram Parsons, Bob Dylan, Neil Young, The Band och Daniel Lanois. Genom sin karriär har hon samarbetat med fantastiska låtskrivare som Towns van Zandt, Rodney Crowell, Gillian Welch, Dylan LeBlanc och nu Ron Sexsmith på kommande CD:n ”Hard Bargain” som släpps den 27 april.

Senaste konsertbesöket på Cirkus 2008 fick 4 plus i Aftonbladet – ”Suveränt sorgset. Emmylou Harris blir bättre ju sorgsnare låtar hon sjunger. På ett utsålt Cirkus bjuder Harris på ett generöst, värdigt tvärsnitt av låtar från sin omfångsrika karriär.”

Musikerna i RED DIRT BOYS är:
PHIL MADEIRA (accordion, guitar and keyboards)
RICKIE SIMPKINS (mandolin and fiddle)
CHRIS DONOHOE (bass)
BRYAN OWINGS (drums)

För mer information http://www.emmylouharris.com

Ticnet har biljetter, så det är bara att beställa.

Etiketter: , ,
%d bloggare gillar detta: