Red Jenkins ”Hank & Jack”


Det finns mer än ett svar på vad som är riktig traditionell countrymusik. En av sanningarna stavas ”dansant countrymusik för texashak med hönsnät framför scenen och sågspån på golvet”, eller med andra ord: Honky Tonk. Hade Björn Raita a k a Red Jenkins varit bosatt i denna värld i stället för Kista hade han varit kung. Nu får han nöja sig med att vara sveriges bäste sångare i Honky Tonk-genren.
Albumet är ett gediget hantverk. Producenten Dennis Adkins och det fina bandet med pianisten Hargus ”Pig” Robins har lagt ned sin själ i det, och detsamma gäller en hel räcka fina duettpartners. Det svänger skönt och såväl steel som fiddle har framträdande roller i det tighta kompet.
Helt stilriktigt tar Red och hans kompisar upp garanterat barnförbjudna ämnen. Fylla, otrohet, existentiell ångest och religion behandlas över tio låtar avsedda för vuxna. Bästa spåren är inledande ”Three Nickles And A Dime” av och med Leona Williams, samt ”A Bible And A Sixpack” som Red skrev tillsammans med duettpartnern Becky Hobbs.
Det här albumet ska avnjutas i rörelse med en lämplig kyld dryck och/eller en danspartner i handen.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: