Country på webradio


Att lyssna på webradio som omväxling till den egna skivsamlingen är både kul och nyttigt. Kul för att man blir överraskad, nyttigt för att det ger perspektiv. Det är väldigt lätt att sitta här i Europa och bestämma sig för hur det ska låta. Och sen kanske det inte alls gör det, i verkligheten i den här musikens hemland.

För min del började det senvåren 2003 med ett färskt bredband, i mångt och mycket skaffat just för att kunna lyssna till musik på nätet på ett vettigt sätt. Det var en ny värld som öppnade sig, fast det första minnet är dystert. Det allra första jag fick höra var nämligen en direktsändning från June Carters begravning.
650 WSM var och är den största favoriten, se en tidigare artikel. Systerstationen 95.5FM WSM har ett modernare snitt, och en sån sak som deras slogan, ”The 90’s is now” har en starkt lockelse på mig.

Ska man göra det lätt för sig är det dock iTunes som gäller. Programmet tar en del plats och kräver en dator en bra bit över stenåldersnivå för att fungera bra, men ger i gengäld mycket. I skrivande stund finns det drygt etthundrasextio stationer under rubriken Country och just nu lyssnar jag på ”The Badlands” en av de bästa americanastationerna här. En mycket stor fördel med iTunes är att man lätt får en hygglig uppfattning om vad de olika stationerna spelar.

Glöm inte heller att det finns cajun under Blues och gospel under Christian.

Etiketter: , , ,
%d bloggare gillar detta: