Hemifrån


Hemifrån är ett enmansföretag beläget mitt i ingenstans i Sverige. Mannen bakom företaget har mycket höga ambitioner inom A&R, promotion och marknadsföring. Intresseområdet skulle man kanske kunna kalla rotmusik.
Och vad har det med country att göra? En hel del – för artister som är seriösa med sin musik. Hemifrån har varit framgångsrika när det gäller att få ut musiken till de rätta personerna, det må vara recensenter eller radiofolk. Bland artister som har med country eller dylikt att göra som de har jobbat med på ett eller annat sätt kan jag nämna Little Green, The Derailers och Allison Moorer.
För att visa vad Hemifrån håller på med, eller om det bara var för att visa vad ägaren tycker är riktig musik, släpptes i augusti 2010 en samlingsskiva med artister som de arbetat med. Majoriteten av artisterna på skivan är singer/songwriters. Det är alltså musik som kan vara mördande tråkig när den görs av bleka svartklädda tjugoåringar, men som är att läsa en treminuters roman när det är medelålders tanter och farbröder som ligger bakom.
Tyvärr är inte ”I Like It Better Here – Music From Home” kommersiellt tillgänglig, så de som vill lyssna får lita till MySpace. Prova framförallt Bob Cheevers, en mästerlig låtskrivare som påminner en hel del om Willie Nelson; som låtskrivare, som sångare och till fysisk gestaltning. Eller varför inte Keith Miles för lite skön folk/country/blues.
Glöm inte att klicka på loggan om ni vill veta mer om Hemifrån.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: