The Ryman Auditorium


Om väggarna kunde berätta skulle de förtälja en märklig historia om en frälst flodbåtskapten som i syndanöd lovade att bygga en kyrka åt den pastor som fick honom på bättre tankar. The Ryman Auditorium började alltså sin historia som kyrka under namnet Union Gospel Tabernacle och blev på några få år en populär plats för allt från politiska möten till uppsättningar av klassisk musik. Vid tiden runt förra sekelskiftet var Nashville ett centrum för kulturen i södern och The Ryman med sin utmärkta akustik passade in i mönstret.
Nationell berömmelse fick The Ryman den 5 juni 1943 när The Grand Ole Opry äntligen, efter knappt arton trångbodda år på olika platser i Nashville, hittade dit. Under trettioen år var The Ryman och Grand Ole Opry synonymt. Listan på artister som uppträdde där är ett uppslagsverk över centralgestalter inom countrymusiken.
1974 var det dags för The Grand Ole Opry att flytta vidare till de specialbyggda lokalerna på Opryland, men en cirkel av golvplankor från den gamla scenen följde med som en påminnelse om showens och countrymusikens rötter.
Turister och andra som vill känna historiens vingslag, kan avnjuta The Grand Ole Opry på The Ryman under vintermånaderna. Under övriga året tjänar The Ryman som en av världens bästa scener för levande musik och har även ett mycket fint museum över sin och stadens rika musikhistoria.

Etiketter: , ,
%d bloggare gillar detta: