Countryfestivaler


Använd Google, sök på ”svenska countryfestivaler”, och den första träffen du får är just sidan www.svenskacountryfestivaler.se .
Så här presenterar de sig själva, ordagrant återgivet:

Svenska Countryfestivaler är en organisation för Countryfestivaler i Sverige.
Målsättning är att lyfta fram Countrymusiken i Sverige.
Organisationens största projekt är att arligen arrangera ett CountrySM.
Alla som arrangerar en Countryfestival kan ansöka om medlemsskap i organisationen

Väl där kan du hitta länkar till de flesta countryfestivalerna i Sverige, och de är fler än man kan tro. Flera är riktigt proffsigt arrangerade, men tyvärr har många gett sig den på att servera publiken obskyra amerikaner på besök i skandinavien varvade med underbetalda svenska band och artister. För att leva upp till sitt måtto skulle de behöva skapa en kultur där kvalitet och vettiga gager går hand i hand.
De som enligt min mening gör mest för att lyfta fram countrymusiken i Sverige är de artister som på egen hand jobbar stenhårt för att hitta en publik på hittills okända platser. Ett arbete som på lite längre sikt kommer alla till godo. I detta sammanhang måste jag också nämna alla promotionfirmor, stora som små, som brinner för country.

Bluegrass är en helt annan sak. De svenska banden håller genomsnittligt en hög internationell kvalité och festivalerna brukar, även om de är lågbudgetarrangemang bjuda på fler godbitar. Jag känner inte till någon samlingssida, så mitt bästa tips är att uppsöka Nääsville Bluegrass & Music Festival, som förutom information om den egna festivalen har en bra länksida.

Till sist: Använd det sunda förnuftet. Åk dit där det spelas musik som du gillar, och låt ingen annan tala om för dig vad du ska gilla. Kolla tidningarnas annonssidor och kolla olika sökmotorer för att få information. Du hittar mer än du anar.

Etiketter: , ,
%d bloggare gillar detta: