Furuviksfestivalen 30 år


Furuviksfestivalen, eller Scandinavian Country Music Fair som de kallar sig nu firar jubileum i år. Så här beskriver arrangören sitt arbete med festivalen:

Nytt år och nya utmaningar väntar runt hörnet och visst känns det lite som att det nu ”lutar ner” mot vårt 30-års jubileum i augusti.Nu börjar den intensiva perioden för Tom Widorson och mig med att skissa fram ett program som förhoppningsvis får godkänt från så många som möjligt. Onekligen finns det en massa parametrar att ta hänsyn till i planeringen av en så pass stor festival som vår.
Grundläggande är naturligtvis att underhållningen är så högklassig som möjlig. Bredden inom countrymusiken är också något vi gärna vill visa upp och helst ska vi sedan också kunna ”gå upp på tå” och presentera en megaartist (likt Pam Tillis) som gör att man känner sig förflyttad till den absoluta gulddivisionen. Och det är just den biten vi sliter med nu. Helst vill vi alltså bli klara med elitartisten innan vi påbörjar övrig bokning. Men det är lika nervöst och inspirerande varje år innan vi lyckas knyta samman ett kontrakt som båda parter är nöjda med. Möjligen är kanske adrenalinkicken än större i år beroende på vårt 30-års jubileum.

Klicka på texten för att läsa resten av artikeln på originalstället. Jag hoppas innerligen att de hittar en stjärna som kan fylla platsen framför den stora scenen. Samt att det finns plats för svenska artister med rimliga gager på densamma.

Etiketter: , ,
%d bloggare gillar detta: