Rockridge Brothers ”No Sleep ‘Til Rockridge”


Rockridge Brothers tredje platta, ”No Sleep ‘Til Rockridge”, låter precis som de tidigare fast mer. Det vill säga tightare, svängigare, mer stilmedvetet. Och mer lättillgängligt.
Det sista kräver en förklaring, för inte kan väl bluegrass vara lättillgänglig? Jo, det både kan och ska den om den ska försvara statusen som folkmusik. Med detta album kommer Rockridge Borthers att kunna nå en blandad publik bestående av sina gamla punkpolare, bluegrasspuritaner, samt en och annan Svensson med minnen från ”Oh Brother …”.
Ibland lyser punkrötterna igenom, men vad gör det? Eftersom den lantliga atmosfären och känslan ändå är ständigt närvarande tyder det i min bok på att bandet är trygga i sin själva och sin musik utan att låtsas. Kompet ger en stabil bakgrund till de flyhänta solisterna och den personliga stämsången.
För första gången ges Rockridge Brothers ut av ett bolag med anständiga resurser i ryggen. Det är bara att lyfta på hatten och tacka – kanske var detta som behövdes för att de skulle ta det sista steget till berömmelse?
Rekommenderade låtar: Wayfaring Stranger, Wild Bill Jones och Convict Walz.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: