På gång: Mac Curtis ”Songs I Wish I Wrote”


Bluelight Records kommer att släppa en CD med rockabillylegenden Mac Curtis i april 2011. 

Mac Curtis, född i Fort Worth 1939, började sin karriär i mitten av femtiotalet med en rad singlar som senare blev rockabillyklassiker som ”Grandaddy’s Rockin ‘”, ”If I Had Me A Woman” och ”You Ain’t Treatin Me Right ”. Under sextiotalet var han radiopratare och blev respekterad inom countrymusiken. Under sjuttiotalet anslöt han sig till den nostalgiska rockabillyrörelsen och har sedan dess varit mycket aktiv, både med nya album och som scenartist.

När Bluelight Records föreslog att han skulle göra ett countryalbum, erkända han att han hade funderat på det själv. Kanske inte direkt ett hillbilly-album, utan snarare ett välpolerat album av sextiotalssnitt.

Albumet, med titeln ”Songs I Wish I Wrote”, är en samling av covers och nytolkningar av hans egna låtar. Det innehåller låtar som ”Beautiful Annabel Lee” och ”Singer of Sad Songs” av Waylon Jennings, Bob Dylans ”One More Time”, ”The Price I Pay To Stay” av Ed Bruce, ”This Time Tomorrow” av Sonny Curtis, och ”So What Let It Rain” av Lefty Frizzell, och och från hans egen repertoar för vi höra ”Sunshine Man”, ”100 Pounds of Honey” och ”Turn Away From Me”. 

Albumet har spelats in i Finland med samma musiker som Hayden Thompsons två senaste kritikerrosade album.

Jag återkommer med en recension när jag vet hur det låtar.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: