Johnny Cash ”Bootleg Vol II – From Memphis To Hollywood”


Johnny Cash arv har, med all rätt, uppmärksammats med fler album än man kan räkna. För varje gång är man lika rädd att någon går över gränsen och inkluderar det som borde ha förblivit ohört för allmänheten. Lyckligtvis verkar det vara långt dit.
”Bootleg II – From Memphis To Hollywood” är en naturlig uppföljare till ”Bootleg I – Personal Files” som kom redan 2006, och ett mycket bra komplement till ”American Recordings” alla volymer. Lyssnaren möts av en relativt okänd Johnny Cash fortfarande med en odelat positiv livssyn och en röst om inte ärrats av livet.
Skiva 1 är fokuserad på åren fram till han skrev kontrakt med Columbia. Den innehåller alltså omistliga demos med låtar som senare blev hits, till icke utgivna spår från Sun. Märk väl att demona är av sådan kvalitet att de inte hade skämts för sig som de är.
Skiva 2 innehåller följaktligen blandade singlar, b-sidor och bortvalda låtar från Columbia. Observera ordvalet, bortgallrade passar inte här.
Båda albumen i den här serien är ett stycke kulturhistoria som hör hemma i varje skivsamling värd namnet, oavsett musikaliska preferenser.

Etiketter: , , ,
%d bloggare gillar detta: